Paaiškėjo pirmenybių finalininkai

Vilkaviškio rajono krepšinio pirmenybėse „Santakos“ laikraščio taurėms laimėti sužaisti pusfinalių susitikimai.

Po pertraukos. Daugiausiai intrigos buvo laukiama aukščiausiosios lygos pusfinalyje tarp „Karklinių“ir „Veteranų-Rimbaldos“ krepšininkų. Reguliariajame sezone abi komandos pasidalijo po pergalę. Pusfinalio susitikimą geriau pradėjo „Karkliniai“, kurie po dviejų kėlinių turėjo 8 taškų persvarą. Deja, jos išlaikyti nepavyko. Trečiąjį kėlinį „Veteranai-Rimbalda“ laimėjo net 15 taškų skirtumu, o rungtynėse galiausiai triumfavo 88:75.

Netaikliai. Verta paminėti, kad šiame susitikime „Karkliniai“ vertėsi be vieno iš lyderių Aido Sabukonio. Visgi koją tikriausiai labiau kišo ne svarbaus žaidėjo nebuvimas, o menkas ekipos taiklumas. Tritaškius „Karkliniai“ metė vos 17 proc. taiklumu. Prastai komanda atakavo ir nuo baudų metimo linijos, pataikiusi vos 16 kartų iš 33 bandymų. Per pirmąją rungtynių pusę „Karkliniai“ apskritai buvo pataikę vos 1 baudos metimą iš 14.

Nepasipriešino. Kitame aukščiausiosios lygos pusfinalyje favoritų statusą įrodė „Vytis-Masažo namai“, 96:56 nepasigailėjęs „Grupinispirkimas.lt“ krepšininkų. Dvikovos nugalėtojas abejonių nekėlė jau po pirmojo kėlinio, kurį „Vytis-Masažo namai“ laimėjo 33:12.

Be pasigailėjimo. Viename iš B lygos pusfinalių intrigos taip pat nebuvo. „Bruklinas“ 110:56 sutriuškino „Vištytį“.

Atkakli kova. Daugiau intrigos buvo antrajame B lygos pusfinalyje tarp „Vienybės-Asterhouse“ ir „Kudirkos Naumiesčio“ žaidėjų. Šiose rungtynėse pirmaujanti ekipa keitėsi net 14 kartų, dar 10 sykių rezultatas buvo lygus. Galiausiai užtikrinčiau rungtynių pabaigą sužaidusi „Vienybė-Asterhouse“ rungtynes laimėjo 91:80.

Geriausi. Rezultatyviausiai savaitgalį tarp visų žaidėjų rungtyniavo „Vienybės-Asterhouse“ narys Deivydas Brinevičius, pelnęs 35 taškus. Geriausiai dėl kamuolių kovojo taip pat šios ekipos aukštaūgis Alvydas Šeštakauskas, „nusiėmęs“ net 25 kamuolius. Vos vienu kamuoliu mažiau atkovojo „Bruklino“ puolėjas Paulius Parachomikas. Daugiausiai rezultatyvių perdavimų (9) atliko Aidas Bacevičius iš „Kudirkos Naumiesčio“.

Dvigubi dubliai. Šioje statistikos kategorijoje, be A. Šeštakausko ir P. Parachomiko, pasižymėjo dar 3 žaidėjai. Tai padarė Paulius Gvazdaitis ir Lukas Marčiulionis („Karkliniai“) bei Karolis Šukys („Vytis-Masažo namai“).

Finalai. Abiejų lygų nugalėtojai bei prizininkai paaiškės jau šį šeštadienį (kovo 9 d.) Vilkaviškio sporto ir pramogų centre.

11 val. B lygos mažajame finale susitiks „Vištytis“ ir „Kudirkos Naumiestis“. 13 val. įvyks didysis B lygos finalas, kuriame kovos „Bruklinas“ ir „Vienybė-Asterhouse“. Aukščiausiosios lygos dvikova dėl trečios vietos, kurioje susitiks „Karkliniai“ ir „Grupinispirkimas.lt“, vyks 16 val., o didysis finalas tarp „Vyčio-Masažo namų“ ir „Veteranų-Rimbaldos“ – 18 val.

Tritaškių konkursas. Šeštadienį (kovo 9 d.), 15 val., bus surengtas tritaškių metimų konkursas. Kiekviena ekipa į jį galės deleguoti po vieną atstovą.

Pasidalinti naudojant: